Urządzenia i Akcesoria
Sri Lankan Red Beef Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions
Składniki
Curry Powder
-
coriander seeds30 g
-
cumin seeds30 g
-
dried fennel seeds2 Tbsp
-
long grain rice40 g
-
cardamom pods10
-
cloves5
-
dried curry leaves10
-
cinnamon stick1
Beef Curry
-
cardamom pods6
-
cinnamon stick1
-
ground fenugreek1 tsp
-
cloves12
-
black peppercorns1 tsp
-
onion quartered1
-
garlic cloves4
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
fresh lemon grass white part only1 stalk
-
fresh red chillies deseeded2
-
ground turmeric1 tsp
-
dried curry leaves12
-
50 g gheeolive oil50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
braising steak cubed (3 cm)1000 g
-
coconut milk400 g
-
fine sea salt2 tsp
-
vinegar2 Tbsp
-
rice steamed, for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
41 g
Kalorie
2564 kJ /
612 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Tikka Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Chicken Saag
50 min
Beef Korma
2 godz. 25 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Prawn Curry
30 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Prawn Bhuna
30 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.