
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry Powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 Tbsp dried fennel seeds
- 40 g long grain rice
- 10 cardamom pods
- 5 cloves
- 10 dried curry leaves
- 1 cinnamon stick
Beef Curry
- 6 cardamom pods
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp ground fenugreek
- 12 cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 1 onion quartered
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemon grass white part only
- 2 fresh red chillies deseeded
- 1 tsp ground turmeric
- 12 dried curry leaves
-
50
g olive oil
lub 50 g ghee - 400 g tinned chopped tomatoes
- 1000 g braising steak cubed (3 cm)
- 400 g coconut milk
- 2 tsp fine sea salt
- 2 Tbsp vinegar
- rice steamed, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kcal / 2564 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Lamb Korma
4 godz.
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Beef Korma
2 godz. 25 min
Tikka Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Prawn Bhuna
30 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Keralan Fish Curry
30 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Chicken Saag
50 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min