Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 60 g onions, halved
- 20 g olive oil
- 120 g ketchup
- 15 g Worcestershire sauce
- 15 g cider vinegar
- 15 g mustard
- ¼ - 1 tsp chilli sauce, to taste
- ¼ tsp salt
- 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 400 g water
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1 - 1 ½
heaped tsp vegetable stock paste, homemade, to taste
lub 1 - 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each), to taste - 200 g dried penne pasta or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40 min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ-sauce
40 min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Saffron Chicken Penne
30 min
Ham Hock Potato Bake
35min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 min
Chicken Noodle Soup
25min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Chicken Pizzaiola
50min