Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 1 lemon, whole, peeled (reserving zest in strips)
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp paprika
- 1 Tbsp coarse sea salt
Butternut Squash Soup
- 2 garlic cloves
- 120 g leeks, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 700 g butternut squash, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 950 g water
- 230 g potatoes, unpeeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 170 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
Red Wine Gravy
- 10 g olive oil
- 300 g shallots, halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
-
1 - 2
chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled, to taste
lub 1 - 2 heaped tsp chicken stock paste, homemade, to taste - 120 g red wine
- 250 g water
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 100 g broccoli, cut in large florets
- 100 g green beans, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110 kJ / 502 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Cottage Pie
1 godz. 10 min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Chicken and Warm Potato Salad
55 min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Chicken, Pepper and Steamed Vegetable Salad
45 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Boiled Eggs
20 min
Mashed Potatoes
45 min
Slow-cooked Chicken in Red Pepper Sauce with Rice
4h 45min
Leftover Turkey and Veg Bake
1h
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1h 25min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min