Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- 50 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 140 g plain flour
- 20 g butter
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g milk
- 1 medium egg
Stew
- 70 g plain flour
- ¾ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 800 g stewing steak, cut in pieces (5 cm)
- 45 g olive oil
- 150 g onions, quartered
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp beef stock paste, homemade - 1 dried bay leaf
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 500 g water
- 500 g ale
- 150 g button mushrooms, quartered
- 100 g carrots, sliced (5 mm)
- fresh parsley, leaves only, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2994 kJ / 716 kcal
- Białko
- 56.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2h 10min
Toad in the Hole
1h
Sausage and Bacon Casserole
50 min
Shepherd's Pie
1h 40min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Butter Chicken
50 min
Beef in Stout
1h 40min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Yorkshire Pudding
1h