Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 200 g brown onions, cut in quarters
- 225 g carrots, cut in pieces
- 180 g red peppers, cut in pieces
- 30 g sunflower oil
- 40 g ketchup
- 25 g brown sugar
- 20 g cornflour (starch)
- 55 g white wine vinegar (see tip)
- 30 g soy sauce
- 6 - 8 chicken drumsticks, skinless (approx. 700 g)
-
250
g parboiled rice
lub 250 g long-grain rice - 550 g water
- 50 g spring onions, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2450 kJ / 585 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1h 30 min
Beef Stroganoff
1hod.
Beef and Tomato Stew
1 godz. 25 min
Turkey Crumble
1 Std. 10 Min
Greek Style Pork Stew
30min
Bacon and Spring Onion Potato Salad
1h 5 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Lamb Stew
50 min.
Beef with Mushrooms
30min
Steamed Chicken Frittata with Vegetable Rice
40 min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Scrambled Eggs
10 min