Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pies
- 50 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g lean beef steak mince, broken in pieces
- 1 sheet shortcrust pastry, ready-rolled, (approx. 320 g, see tips)
- 60 g red wine
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 60 g frozen peas
- 1 medium egg, beaten
Vegetables
- 400 g water
- 300 g carrots, cut in batons (1 cm)
- 300 g broccoli florets (small)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken and Leek Pie
1h 20 min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Chicken and Pear Pie
2 godz. 40 min
Ham Hock Potato Bake
35min
Beef and Beer Pie
1h 40 min
Cottage Pie
2h 15 min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40 Min
Inside-out Chicken Kievs with Celeriac Mash and Peas
45 min