Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pies
- 50 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g lean beef steak mince, broken in pieces
- 60 g red wine
- 1 Tbsp tomato ketchup
- 1 tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 sheet shortcrust pastry, ready-rolled, (approx. 320 g, see tips)
- 60 g frozen peas
- 1 medium egg, beaten
Vegetables
- 400 g water
- 300 g carrots, cut in batons (1 cm)
- 300 g broccoli florets (small)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 553 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1 Std.
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Cottage pie
1h 15min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Cottage Pie
1h 10min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1h 40 min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2h 20min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Sausage Rolls
1h 10min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min