Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 250 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 150 g celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 150 g leeks, cut in pieces (2 cm)
- 1 cooked chicken carcass
- 100 g pearl barley, rinsed
- 1500 g water, cold
- 1 ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Spring Chicken Casserole
1h 30 min
Spring Vegetable Soup
35 min
Lamb Stew
50 min
Chicken and Vegetable Soup
1h 30 min
Bolognese Sauce
1h 15 min
Chicken Cacciatore
50 min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Chicken, Pepper and Steamed Vegetable Salad
45 min
Scotch Broth
1h
Prawn Cocktail
15min
Lamb and Green Bean Casserole
1óra 10p