Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Minced Meat
- 100 g onions, quartered
- 20 g fresh parsley
- 30 g butter, plus extra for greasing
- 450 g beef mince, broken in pieces
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
- 1 Tbsp Madeira wine (opcjonalnie)
Mashed Potatoes
- 900 g floury potatoes, sliced (5 mm)
- 360 g milk
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 50 g butter, plus extra for topping
-
2
Tbsp breadcrumbs (opcjonalnie)
lub 2 Tbsp grated cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3165 kJ / 755 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Spring Chicken Casserole
1 Std. 30 Min
Cottage pie
1 Std. 15 Min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1 Std. 30 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Mashed Potatoes
45min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min