Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g stewing steak, cut in pieces (2 cm)
- 80 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 4 Tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 300 g onions, quartered
-
1
tsp fresh thyme
lub 1 pinch dried thyme - ½ tsp brown sugar
- 1 tsp vinegar
- 300 g beef stock
- 450 g brown ale
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1646 kJ / 394 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Vegetable soup
35min
Vegetable Soup
35min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Chicken Cacciatore
50min
Beef and Tomato Stew
1 Std. 25 Min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Beef Bourguignon
1h 30min
Beef in Stout
1h 40min
Chicken Korma
40min
Spring Chicken Casserole
1h 30min