Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, quartered
-
800
g feather steak, diced (3 cm)
lub 800 g braising steak, diced (3 cm) - 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 20 g tomato purée
- 415 g stout (e.g. Guinness)
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 250 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 250 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1199 kJ / 287 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken chorizo and chickpea stew
40 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1j 55 mnt
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30 min
Beef and Mushrooms with Cauliflower Salad
45min
Smoky Pork and Beans
3h
Beef Stroganoff
1hod.
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Creamy Mustard Chicken Stew
40 min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 Std. 15 Min
Sautéed Pork with Cider
55 Min
Beef Bourguignon
1h 30 min
Beef and Ale Stew
2 Std. 20 Min