Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g onions, quartered
-
800
g feather steak, diced (3 cm)
lub 800 g braising steak, diced (3 cm) - 30 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 20 g tomato purée
- 415 g stout (e.g. Guinness®)
- 3 sprigs fresh rosemary leaves
- 250 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 250 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.1 kJ / 315 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 462.5 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Beef Stroganoff
1h
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Chicken Étouffée
45 min
Beef Bourguignon
1h 30min
Chinese Pork with Vegetables
1 Std. 20 Min
Beef Stroganoff
1h
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Pork Chops with Orange
2 godz. 25 min
Smoky Pork and Beans
3h
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26 Std. 15 Min