Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro (la parte blanca) cortado en rodajas
- 30 g de aceite de oliva
- 130 g de patata (en trozos de 2 cm)
- 1 manojo de espárragos verdes (350 g aprox.) sin la parte leñosa, en trozos
- 1000 g de caldo de verduras
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de pistachos pelados (sin sal)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 747 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de espárragos verdes
40 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de apio
40 min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30 min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Crema de champiñones
20 min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Crema de alcachofas
45 min
Crema de canónigos
20 min
Vichyssoise de apio
40 min