Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para dorar los piñones)
- 100 g de cebolla
- 200 g de patata cortada en trozos
- 500 g de agua
- 1000 g de acelgas troceadas
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 125 g de yogur natural
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 710 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.91 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 11.01 g
- Błonnik
- 2.96 g
Alternatywne przepisy
Crema de espinacas y quesitos
30min
Crema de brócoli
30min
Crema de apio
40min
Crema florentina (de espinacas)
45 Min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de calabaza
45 Min
Crema de lechuga
40min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Crema de judías verdes
35 Min
Crema con espinacas
25min
Crema de hinojo
30min