Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para dorar los piñones)
- 100 g de cebolla
- 200 g de patata cortada en trozos
- 500 g de agua
- 1000 g de acelgas troceadas
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 125 g de yogur natural
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 710 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.91 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 11.01 g
- Błonnik
- 2.96 g
Alternatywne przepisy
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema de apio
40 min
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema de brócoli
30 min
Crema de judías verdes
35 min
Crema de espárragos verdes
40 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45 min
Crema florentina (de espinacas)
45 min
Crema con espinacas
25 min
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25 min