Penne alla puttanesca

Penne alla puttanesca

4.4 416 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
    8 - 10 ramitas
  • diente de ajo
    1
  • de aceitunas negras sin hueso
    130 g
  • de anchoas en aceite escurridas
    30 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de tomate troceado en conserva
    500 g
  • de alcaparras escurridas
    20 g
  • de sal
    3 pellizco
  • de macarrones estriados penne rigate
    360 g
    360 g de macarrones
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 516 kcal / 2157 kJ
Białko 15.22 g
Tłuszcz 19.56 g
Węglowodany 69.78 g
Błonnik 7.02 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...