無花果燉羊肉

無花果燉羊肉

5.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份

Składniki

  • 去骨羊肩排 ,切塊(約4公分)
    400 克
  • 橄欖油
    2 大匙
  • 1 茶匙
  • 孜然粉
    1 茶匙
  • 黑胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 胡荽籽
    ½ 茶匙
  • 紅辣椒粉
    ¼ 茶匙
  • 薑黃粉
    ¼ 茶匙
  • 肉荳蔻粉
    ¼ 茶匙
  • 肉桂粉
    ¼ 茶匙
  • 紅葡萄酒
    200 克
  • 洋蔥 ,切塊(約2公分)
    200 克
  • 蒜頭
    15 克
  • 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
    150 克
  • 無花果乾 (整粒)
    80 克
  • 200 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 477.8 kcal / 1997.2 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 31.1 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...