Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 草蝦 ,剝殼,去腸泥
- ¼ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- 1 茶匙 玉米粉
- 2 茶匙 米酒
- 10 克 薑 ,去皮
- 5 克 香油
- 80 克 新鮮毛豆仁
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 100 克 豆腐 ,切塊(約1.5公分)
- 5 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 695 kJ / 166.2 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 3 g