
Urządzenia i Akcesoria
鮮蝦粉絲煲
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
油10 克
-
薑 ,切片5 克
-
新鮮紅辣椒 ,切斜片1 根
-
蔥 ,切段3 枝
-
醬油2 大匙
-
番茄醬1 大匙
-
糖1 茶匙
-
米酒1 大匙
-
水100 - 150 克
-
草蝦 (約10隻),剪去鬚腳和腸泥200 克
-
寬粉條 (約2把),以水沖洗至軟,剪成二段100 克
-
香油¼ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
180 kcal /
753 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
3.29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品多功能料理機基礎食譜
191 Przepisów
Tajwan
Tajwan