Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 5 克 薑 ,切片
- 1 根 新鮮紅辣椒 ,切斜片
- 3 枝 蔥 ,切段
- 2 大匙 醬油
- 1 大匙 蕃茄醬
- 1 茶匙 糖
- 1 大匙 米酒
- 100 - 150 克 水
- 200 克 草蝦 (約10隻),剪去鬚腳和腸泥
- 100 克 寬粉條 (約2把),以水沖洗至軟,剪成二段
- ¼ 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.29 g