
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z warzywami i ananasem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
wody800 g
-
ryżu160 g
-
marchewki pokrojonej w ok. 1 cm plastry100 g
-
cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry100 g
-
czerwonej papryki (300 g, pokrojonej w ok. 1 cm paski i 100 g, pokrojonej na kawałki)400 g
-
pieczarek pokrojonych w ok. 5 mm plastry150 g
-
octu balsamicznego30 g
-
brązowego cukru20 g
-
miodu30 g
-
sosu sojowego40 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego na ok. 2 cm kawałki150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
pieprzu syczuańskiego3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.4 kcal /
709.1 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
0.7 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ANANAS
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 godz. 25 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min