Urządzenia i Akcesoria
Ryż z warzywami i ananasem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
800 g wody
-
160 g ryżu
-
100 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm plastry
-
100 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
-
400 g czerwonej papryki (300 g, pokrojonej w ok. 1 cm paski i 100 g, pokrojonej na kawałki)
-
150 g pieczarek pokrojonych w ok. 5 mm plastry
-
30 g octu balsamicznego
-
20 g brązowego cukru
-
30 g miodu
-
40 g sosu sojowego
-
150 g ananasa, świeżego pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 szczypty pieprzu syczuańskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.5 g
Kalorie
709.1 kJ /
169.4 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ANANAS
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burger z tofu
2 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 godz. 25 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Nasi goreng wegetariański
45 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Orientalna sałatka z ryżem, krewetkami i kiełkami
50 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min