Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tapenade
- 1 garlic clove
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 100 g pitted Kalamata olives
- 1 green chilli, deseeded and cut into halves (optional)
- 20 g olive oil
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Beef tapenade
- 300 - 350 g beef fillet, sinew trimmed
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 garlic clove
- ½ tsp ground black pepper
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g water
Assembly
- 1 baguette of choice (approx. 25 cm long), cut into thin slices (5-7 mm)
- olive oil, for brushing
- 50 g sour cream
- 2 tsp Dijon mustard
- 2 Roma tomatoes, cut in halves lengthways, then cut into thin slices
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 397 kJ / 94.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 227.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Yoghurt and jalapeño dressing
10min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Caesar salad dressing
10min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Spiced lamb flatbread
2h