Urządzenia i Akcesoria
Raspberry soufflés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Raspberry base
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar for dusting12 tsp
-
frozen raspberries220 g
-
caster sugar50 g
-
lemon juice30 g
-
cornflour20 g
-
water40 g
Soufflé mixture
-
hard nougat broken into pieces (3 cm)120 g
-
egg whites (approx. 290 g)8
-
caster sugar60 g
-
cream of tartar1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
33.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
488.1 kJ /
116.7 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla ice cream
12 godz.
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 godz. 20 min
Crème brûlée
7 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 godz. 35 min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Rhubarb and strawberry fool
2 godz. 15 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Basil oil
10 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min