Urządzenia i Akcesoria
Raspberry soufflés
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Raspberry base
-
unsalted butter for greasing
-
caster sugar for dusting12 tsp
-
frozen raspberries220 g
-
caster sugar50 g
-
lemon juice30 g
-
cornflour20 g
-
water40 g
Soufflé mixture
-
hard nougat broken into pieces (3 cm)120 g
-
egg whites (approx. 290 g)8
-
caster sugar60 g
-
cream of tartar1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
33.2 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
488.1 kJ /
116.7 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fruit coulis
10 min
Panna cotta
6 godz. 15 min
Hollandaise sauce
15 min
Piña colada ice cream with grilled pineapple
24 godz. 25 min
Beurre blanc
15 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Crème brûlée
7 godz.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Inside-out chicken parmigiana
1 godz. 30 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 godz.