Mandarin crème brûlée

Mandarin crème brûlée

3.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • gold strength gelatine leaf
    1
  • cold water for soaking
  • mandarins zested (finely grated, no white pith) and juiced
    2
  • white sugar
    130 g
  • thickened cream
    600 g
  • vanilla paste
    1 tsp
  • egg yolks
    8
  • raw sugar
    80 - 100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 31.8 mg
Białko 4.6 g
Kalorie 1766.9 kJ / 420.6 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 31.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...