Urządzenia i Akcesoria
Mandarin crème brûlée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
gold strength gelatine leaf1
-
cold water for soaking
-
mandarins zested (finely grated, no white pith) and juiced2
-
white sugar130 g
-
thickened cream600 g
-
vanilla paste1 tsp
-
egg yolks8
-
raw sugar80 - 100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
31.8 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1766.9 kJ /
420.6 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Sabayon
15 min
Baguette
3 godz. 45 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Crème brûlée
7 godz.
Cheese soufflés
30 min
Chocolate ice cream
12 godz.
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Anise-cured salmon
14 godz. 10 min
Almond milk jellies with fruit coulis
4 godz. 55 min
Cheat's mascarpone
22 godz.
Herbed lavosh
55 min