Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gold strength gelatine leaf
- cold water, for soaking
- 2 mandarins, zested (finely grated, no white pith) and juiced
- 130 g white sugar
- 600 g thickened cream
- 1 tsp vanilla paste
- 8 egg yolks
- 80 - 100 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1766.9 kJ / 420.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 31.8 mg
Alternatywne przepisy
Pâtè with Riesling
3h
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Vanilla ice cream
12h
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Béchamel sauce
20min
Sunny gazpacho
25min
Wasabi mayonnaise
10 min
Marzipan
10 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Crème brûlée
7 Std.
Pavlova
6 godz.