Mandarin crème brûlée
TM6 TM5 TM31

Mandarin crème brûlée

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 1 gold strength gelatine leaf
  • cold water, for soaking
  • 2 mandarins, zested (finely grated, no white pith) and juiced
  • 130 g white sugar
  • 600 g thickened cream
  • 1 tsp vanilla paste
  • 8 egg yolks
  • 80 - 100 g raw sugar

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
1766.9 kJ / 420.6 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
31.1 g
Tłuszcz
32.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
0.2 g
Sód
31.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy