Urządzenia i Akcesoria
Mandarin crème brûlée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
gold strength gelatine leaf1
-
cold water for soaking
-
mandarins zested (finely grated, no white pith) and juiced2
-
white sugar130 g
-
thickened cream600 g
-
vanilla paste1 tsp
-
egg yolks8
-
raw sugar80 - 100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
31.8 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1766.9 kJ /
420.6 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Chilli lime sauce
5 min
Crème brûlée
7 godz.
Béarnaise sauce
10 min
Salted caramel soufflés
35 min
Steamed coconut custards
45 min
Hazelnut torte
3 godz. 15 min
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Iced puff pastry
40 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 godz. 30 min