Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga
- 60 g água
Recheio
- 130 g cebola roxa cortada em pedaços
- 35 g azeite
- 400 g beterraba cortada em pedaços
- 50 g vinagre
- 15 g açúcar
-
2
c. chá de tomilho
lub 2 c. chá de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ polvilhar - 100 g água
- 2 ovos
- 200 g natas
- 150 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2201 kJ / 527 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de feta e espinafres
40 min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1h
Guisado de grão com rama de beterraba
30 min
Tabule com bulgur
30 min
Muffins de espinafres e feta
30 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1h 15min
Tarte de espargos
1h
Tarte de couve-flor e queijo
50 min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 godz. 20 min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 min
Moussaka de lentilhas
2 godz. 20 min