Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym

Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym

3.2 45 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje

Składniki

  • 4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (150-200 g każda)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 500 g pomarańczy pokrojonych na kawałki, plus dodatkowo 8 plastrów ekologicznej pomarańczy ze skórą
  • 60 g miodu
  • 50 g sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • sól do oprószenia
  • 150 g wody
  • 20 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu uprażonego, do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 36.8 g
Kalorie 1561.3 kJ / 373.2 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...