Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
TM5 TM6

Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym

3.3 (41 ocen)

Składniki

  • 4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
  • 750 g pomarańczy, ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów
  • 25 g miodu
  • 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g wody
  • 4 łyżki ziaren sezamu, uprażonego, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2109 kJ / 503 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy