Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (150-200 g każda)
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
500 g pomarańczy pokrojonych na kawałki, plus dodatkowo 8 plastrów ekologicznej pomarańczy ze skórą
-
60 g miodu
-
50 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
sól do oprószenia
-
150 g wody
-
20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
4 łyżeczki ziaren sezamu uprażonego, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
36.8 g
Kalorie
1561.3 kJ /
373.2 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1h 20min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h
Sauté z cielęciny
1h 25min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Królik w sosie "Marengo"
1h 10min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min