
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 150 g każda)
-
3 ząbki czosnku
-
15 g skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
750 g pomarańczy ekologicznych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki, plus dodatkowe 8 plastrów, ze skórą, do papilotów
-
25 g miodu
-
50 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
200 g wody
-
4 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie) uprażonego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
503 kcal /
2109 kJ
Białko
49 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min