
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej z pestkami, pokrojonej na kawałki (ok. 1 szt.)
- 120 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 133 kcal / 556.6 kJ
- Białko
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 73.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa czosnkowa
10 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Sos Reuben
10 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Oliwa portugalska
10 min
Oliwa sycylijska
10 min
Oliwa toskańska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min