Urządzenia i Akcesoria
Zielone naleśniki z serkiem i szczypiorkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
250 g wody mineralnej, gazowanej
-
400 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego
-
250 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 łyżki oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
masło do natłuszczenia patelni
-
200 g serka śmietankowego
-
4 - 6 gałązek szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.4 g
Kalorie
886 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1h 35min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1h
Placuszki wege z ciecierzycy
30min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1h
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min