![Cañas de nata Cañas de nata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE6E4E45-7ED9-48EE-82CE-D311CA60E9DF/Derivates/E1176607-F73E-4DAC-AD26-3EF5C6A40921.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de aceite de girasol
- 100 g de vino dulce
- 280 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Fritura y montaje
- 500 g de aceite para freír
- 700 g de nata montada
- 2 cucharadas de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1486 kJ / 355 kcal
- Białko
- 3.09 g
- Węglowodany
- 18.05 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano
3 Std.
Tarta San Marcos
4 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Profiteroles
2h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Bambas de nata
1h 50min
Canutillos de crema
3 Std.
Carolinas
50min
Crema pastelera
10 min
Milhojas de merengue
1h 40min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.
Napolitanas de crema
4h 45 min