![Roscón gallego Roscón gallego](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/277590CF-9A2C-4357-9DCE-B0C6FAED4F8C/Derivates/eaf89bbe-ae2a-4327-9ec5-1700b3374319.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar (aprox.10 g)
- 150 g de harina de repostería
- 6 claras de huevo
- 120 g de azúcar
- 6 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 553.2 kJ / 132.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho cuatro cuartos
1 Std. 40 Min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Melindres (Galicia)
1 Std.
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Tarta de piña al revés
40 Min
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Bizcocho de compota de manzana
2h 20 min.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Larpeira
1 godz. 55 min