Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar (aprox.10 g)
- 150 g de harina de repostería
- 6 claras de huevo
- 120 g de azúcar
- 6 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 553.2 kJ / 132.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Orejas de carnaval
30min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Brioche danés (Brunsviger)
2 godz.
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1 godz.
Filloas
1 godz.
Bizcocho de compota de manzana
2 godz. 20 min
Larpeira
1h 55 min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Bizcocho cuatro cuartos
1 godz. 40 min
Rosquillas
30min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min