![Pestiños borrachuelos Pestiños borrachuelos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/598649DE-5B97-449B-B593-0F7FF8C1A57A/Derivates/5B7A0DB7-EE35-4731-82F2-F637CACA2631.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de licor de anís
- 50 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Almíbar de miel y moscatel
- 200 g de miel
- 100 g de vino dulce (moscatel)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 391 kJ / 94 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Pudin de pan
3j
Soldaditos de Pavía
1j 10 menit
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Roscos chiclaneros
1h
Tarta de turrón
1h 20 min
Roscos de vino
45 min
Bizcochos borrachos
1 godz. 5 min
Roscas de limón y anís de Ribeira
2h 30min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9h
Cortadillos de cidra
1h
Rosquillas
30min
Pestiños andaluces
1h