Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de licor de anís
- 50 g de manteca de cerdo
- 50 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
Almíbar de miel y moscatel
- 200 g de miel
- 100 g de vino dulce (moscatel)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 391 kJ / 94 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Cortadillos de cidra
1h
Roscos chiclaneros
1h
Torrijas de vino dulce
50 min
Napolitanas de crema
4h 45min
Pestiños andaluces
1h
Masa de hojaldre clásica
7ωρ.
Roscos de vino
45 min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Tocino de cielo
4h 30min
Pudin de pan
3h
Leche frita
2h 45min