Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 310 g de harina de fuerza
- 310 g de harina de repostería
- 100 g de avellanas tostadas
- 240 g de azúcar glas
- 250 g de manteca de cerdo ibérico
- ½ cucharadita de canela molida
- 250 g de vino dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1.87 g
- Węglowodany
- 17.36 g
- Tłuszcz
- 7.93 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Pan de higos
72 godz. 5 min
Cortadillos de cidra
1 Std.
Pestiños borrachuelos
50min
Mantecados de almendra
30min
Mantecados empolvados
2h
Hojaldrinas de naranja
2h
Roscos chiclaneros
1 Std.
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1h 45min
Perrunillas
30min
Pestiños andaluces
1 Std.