Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de harina de repostería
- 100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
- 100 g de nata fría
Merengue
- 2 claras de huevo
- 50 g de agua
- 200 g de azúcar
- 2 - 4 gotas de vinagre
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 852 kJ / 204 kcal
- Białko
- 2.19 g
- Węglowodany
- 26.38 g
- Tłuszcz
- 9.94 g
- Błonnik
- 0.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta rayada
3 Std.
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Merengue italiano
20min
Merengue francés
2j 15 menit
Yemas
4 Std. 20 Min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2h
Tarta de moka
1h 30min
Merengue con agua
15min
Tarta de galletas
1h 15 min
Tocino de cielo
4 Std. 30 Min
Fantasmas de merengue
4h