Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 6 claras de huevo (180 g)
- 200 g de azúcar glas
- 1000 g de nata (35% de grasa) muy fría
Terminación
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 50 g de virutas de chocolate (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2182 kJ / 522 kcal
- Białko
- 5.33 g
- Węglowodany
- 32.67 g
- Tłuszcz
- 41.13 g
- Błonnik
- 2.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30min
Helado de stracciatella
8u. 15min
Tarta a los tres chocolates
4 Std. 40 Min
Flan
5h
Helado de corte de nata y chocolate
8u. 15min
Buñuelos rellenos de chocolate
5h
Bombones de chocolate blanco
3h 10min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 godz. 15 min
Tarta bombón de avellanas
7 godz.
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Nata montada
10min