Urządzenia i Akcesoria
Fritillas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
24 unidades
Składniki
Masa
-
8 - 10 tiras de piel de naranja
-
100 g de agua
-
100 g de vino blanco
-
100 g aceite de girasol
-
½ cucharadita de sal
-
500 g de harina de repostería
Terminación
-
500 g aceite de girasol para freír
-
50 g de azúcar para espolvorear
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2.11 g
Kalorie
601 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
7.35 g
Błonnik
0.77 g
Węglowodany
17.28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Pestiños andaluces
1 godz.
Cremadillos
3 godz. 50 min
Flan
5 godz.
Almoixàvenas
1 godz. 30 min
Fritos de manzana
35 min
Pestiños borrachuelos
50 min
Tortas de Alcázar
40 min
Limonada madrileña
40 min
Savarin rápido al ron
1 godz. 30 min
Bollos de manteca (Andalucía)
1 godz. 10 min
Pudin de pan
3 godz.
Bizcochos borrachos
1 godz. 5 min