Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 8 - 10 tiras de piel de naranja
- 100 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 100 g de aceite de girasol
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de harina de repostería
Terminación
- 500 g de aceite de girasol para freír
- 50 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 601 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.11 g
- Węglowodany
- 17.28 g
- Tłuszcz
- 7.35 g
- Błonnik
- 0.77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2h 30min
Flan de París con merengue
10h
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 godz. 30 min
Pestiños borrachuelos
50min
Almoixàvenas
1h 30min
Tortilla Alaska
1h 15min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Cañas de nata
30min
Milhojas de merengue
1 Std. 40 Min
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1h 45min
Bizcochos borrachos
1h 5min
Pudin de pan
3 Std.