Urządzenia i Akcesoria
Fritillas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
24 unidades
Składniki
Masa
-
8 - 10 tiras de piel de naranja
-
100 g de agua
-
100 g de vino blanco
-
100 g aceite de girasol
-
½ cucharadita de sal
-
500 g de harina de repostería
Terminación
-
500 g aceite de girasol para freír
-
50 g de azúcar para espolvorear
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
2.11 g
Kalorie
601 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
7.35 g
Błonnik
0.77 g
Węglowodany
17.28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Mantecados empolvados
2h
Roscos chiclaneros
1h
Bizcochos borrachos
1h 5min
Tarta de galletas y zanahoria
5h 15min
Focaccia dulce de manzanas
1h 40min
Bizcocho al vapor con almíbar de limón
1h 45min
Napolitanas de crema
4h 45min
Rebojos zamoranos
35min
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Cremadillos
3h 50min
Bambas de nata
1h 50min
Suizos
2h 30min