Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos
- 50 g de azúcar
- 50 g de agua
- 230 g de harina de fuerza
- 10 g de levadura prensada fresca
- 15 g de aceite de oliva
- 100 - 150 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 12 unidades
- Kalorie
- 10104 kJ / 2424 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 235.2 g
- Tłuszcz
- 148.4 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30min
Baguette
3h 45min
Almoixàvenas
1h 30min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30 min
Masa para cocas
1h
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Bambas de nata
1u. 50min
Suizos
2h 30 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min
Coca de llanda
40 min