Urządzenia i Akcesoria
Ensaimadas individuales
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
12 unidades
Składniki
-
2 huevos
-
50 g de azúcar
-
50 g de agua
-
230 g de harina de fuerza
-
10 g de levadura prensada fresca
-
15 g de aceite de oliva
-
100 - 150 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente
-
1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 12 unidades
Białko
33.6 g
Kalorie
10104 kJ /
2424 kcal
Tłuszcz
148.4 g
Błonnik
9.4 g
Węglowodany
235.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bollería casera
13 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50 min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Suizos
2 godz. 30 min
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 godz. 30 min
Almoixàvenas
1 godz. 30 min
Panecillos de aceite
1 godz. 45 min
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Buñuelos de viento de calabaza
1 godz. 10 min
Coca de llanda
40 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min