Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 60 g de agua
- 80 g de azúcar
- 10 g de zumo de limón
Bizcocho plancha
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Pasta de almendra
- 100 g de almendra molida
- 100 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de clara de huevo
- 6 - 8 gotas de colorante alimentario verde
Merengue suizo
- 4 claras de huevo
- 200 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 3 - 4 gotas de zumo de limón
Crema de mantequilla
- 350 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glas
Montaje
- 1000 g de fresas limpias y secas (reserve 2 con rabillo para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1972 kJ / 429 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas de verano
5h
Tarta de fresas y nata
1h 15min
Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa
3 Std. 40 Min
Pasteles de chocolate y vainilla
11 godz.
Carbayones
1 Std. 25 Min
Pastel de crêpes con mousse de mango
5h 20 min.
Fraisier
4h
Tarta Dobos
2 Std. 40 Min
Tarta de fondant, crema de mantequilla y frutos rojos
17h
Bavaroise de naranja
5h 15 min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2h 10min
Tarta de naranja
5h