![Paris-Brest con muselina de praliné de almendra Paris-Brest con muselina de praliné de almendra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74CB4589-9C69-4C64-9C60-1EC97424A9F1/Derivates/C753836E-A0D1-40C4-A7B3-B72E0E04744A.jpg)
Wersje kompatybilne
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 90 g de leche
- 100 g de agua
- 75 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 2 - 3 cucharadas de granillo de almendra cruda
Muselina de praliné de almendra
- 150 g de azúcar
- 10 g de agua
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de leche
- 30 g de maicena
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 150 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
Montaje
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1564 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 64.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano
3h
Ensaimadas individuales
9 Std.
Masa choux
2h
Marquesas
30min
Cremadillos
3hod. 50min
Tarta Saint-Honoré
3h
Bizcochos de soletilla
35min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Financieros de albaricoque
30min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Xuxos de crema
1h 30min