Paris-Brest con muselina de praliné de almendra

Paris-Brest con muselina de praliné de almendra

4.3 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 raciones

Składniki

Masa choux
  • de leche
    90 g
  • de agua
    100 g
  • de mantequilla
    75 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de azúcar
    ½ cucharadita
  • de harina de repostería
    120 g
  • huevos
    3
  • de granillo de almendra cruda
    2 - 3 cucharadas
Muselina de praliné de almendra
  • de azúcar
    150 g
  • de agua
    10 g
  • de almendras crudas sin piel
    50 g
  • de leche
    250 g
  • de maicena
    30 g
  • huevo
    1
  • yema de huevo
    1
  • de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
    150 g
Montaje
  • de azúcar glas para espolvorear
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 374 kcal / 1564 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 31.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 64.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...