
Wersje kompatybilne
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Roti
- 350 g plain flour plus extra for dusting
- 200 g fresh coconut (see tips)
- 100 g water lukewarm
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 Tbsp oil plus extra for frying
Kuruma Iraichchi
- 750 g beef chuck steak, boneless diced (approx. 3 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper to taste
- 1 Tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 - 5 bird's eye chillies, fresh deseeded if preferred
- 2 onions quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves tied in a knot
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 1 fresh lemon grass halved
- 1 Tbsp tomato purée
- 270 g coconut cream
- 1 Tbsp ghee
- 1 lime cut in wedges for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 727 kcal / 3054 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 11 g