Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, peeled and pith removed, in 8 segments (approx. 100 g), plus extra segments for garnish
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp cider vinegar
- 1 Tbsp wholegrain mustard
- 3 Tbsp runny honey
- 1 tsp olive oil, plus extra for cooking
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 4 pork chops, boneless (approx. 150 g each)
- ½ tsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 48.2 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 Std. 20 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Sautéed Pork with Cider
55min
Pork tenderloin parcels
1h
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1u. 10min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min.
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Beef in Stout
1h 40min