Carimañolas z mięsem i serem

Carimañolas z mięsem i serem

4.3 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
8 sztuk

Składniki

Farsz
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju
  • 150 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 20 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
Ciasto
  • 500 g wody
  • 700 g batatów obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 - 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 394.7 kcal / 1652.4 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...