Urządzenia i Akcesoria
Carimañolas z mięsem i serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Farsz
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju
-
150 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
20 g przecieru pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
Ciasto
-
500 g wody
-
700 g batatów obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
300 - 320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
11.8 g
Kalorie
1652.4 kJ /
394.7 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
47.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Karbonatki
30 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.