![Carimañolas z mięsem i serem Carimañolas z mięsem i serem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DAA3BBF9-E7AC-4CB8-A41B-6F80844DD3FF/Derivates/36E336E1-5ED1-41E6-B736-94FA9AAC6285.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farsz
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- 150 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 20 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
Ciasto
- 500 g wody
- 700 g batatów, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 100 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 300 - 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1652.4 kJ / 394.7 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3h
Klopsiki z serem feta
30 Min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4 Std. 20 Min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45 min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 Min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2h 10min
Czebureki
2h 35min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3h 40min