Carimañolas z mięsem i serem

Carimañolas z mięsem i serem

4.3 103 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
8 sztuk

Składniki

Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    50 g
  • cebuli dymki pokrojonej na kawałki
    30 g
  • oleju
    15 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    150 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ łyżeczki
  • przecieru pomidorowego
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
Ciasto
  • wody
    500 g
  • batatów obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
    300 - 320 g
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 394.7 kcal / 1652.4 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...