Urządzenia i Akcesoria
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 pezzi
Składniki
-
800 - 1000 g di olio di semi di arachidi + q.b.
-
60 g di burro a pezzi
-
250 g di latte
-
40 g di lievito di birra fresco
-
50 g zucchero
-
4 tuorli
-
500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 pizzico di sale
-
250 g di confettura di albicocche
-
1 cucchiaino di Rum (opcjonalnie)
-
zucchero a velo a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
4 g
Kalorie
1117 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolcezze tirolesi
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 godz.
Pane al latte
2 godz. 20 min
Frittelle all’uvetta
30 min
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4 godz.
Baguette dolce
4 godz. 30 min
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1 godz.
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min
Pane barese
6 godz. 15 min
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Frittelle di carnevale
2 godz. 35 min