Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g di olio di semi di arachidi + q.b.
- 60 g di burro a pezzi
- 250 g di latte
- 40 g di lievito di birra fresco
- 50 g di zucchero
- 4 tuorli
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 250 g di confettura di albicocche
- 1 cucchiaino di Rum (opcjonalnie)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate crude e pane
40 Min
Bomboloni al forno
3h 35min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Panzerotti alla romana
55 min
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Millefoglie all'albicocca
55 min
Croissant
7h 30 min
Cannoncini alla crema
3 godz.
Pane al lardo e timo
4h 50min
Croissant francese
5sa 20 dk
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min