Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per spolverizzare
- 50 g di fecola di patate
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 150 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi (2-3 cm)
- 8 tuorli sodi
- 200 g di confettura di albicocche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 350 kJ / 83 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella classica
55min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1u. 20min
Torta margherita
50min
Biscotti di pasta frolla
1 Std. 5 Min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1h 30 min
Fagottini al cioccolato
7 godz. 45 min
Torta di tagliolini
4h
Croissant al cioccolato
3 Std. 35 Min
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Torta paradiso
1h 10min
Biscottini di vetro
45 min