Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle pelate dolci
- 50 g di mandorle pelate amare
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di zucchero
- 3 albumi a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Cantucci
1 Std. 50 Min
Tiliccas sarde
2h 20min
Torrone morbido
6h 20min
Ravioli dolci fritti
1 Std.
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Sciroppo di limoni
1 Std.
Carciofini sott'olio
721 Std. 30 Min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Seadas
1h 5min
Pardulas
8h 40min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45 Min
Confettura di mele cotogne
1 Std. 10 Min