Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache di cioccolato
- 120 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 25 g di burro morbido
Macaron
- 250 g di zucchero
- 140 g di mandorle pelate
- 20 g di amido di mais
- 15 g di cacao amaro in polvere
-
110
g di albumi (3 albumi circa) separati dai tuorli 1-2 giorni prima (vedere consiglio 1)
lub 110 g di albumi congelati e decongelati (vedere consiglio 1)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Sacher Torte
2 Std. 30 Min
Cake pops
4h 25min
Éclair come un Paris-Brest
5klst
Baci di meringa ai mirtilli
3 godz. 30 min
Waffles alla panna
1h 15min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Bon bon ripieni di toffee
2 Std. 30 Min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Freakshake gusto macarons
2 Std. 40 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min