Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache di cioccolato
- 120 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 110 g di panna (min. 30% di grassi)
- 25 g di burro morbido
Macaron
- 250 g di zucchero
- 140 g di mandorle pelate
- 20 g di amido di mais
- 15 g di cacao amaro in polvere
-
110
g di albumi (3 albumi circa) separati dai tuorli 1-2 giorni prima (vedere consiglio 1)
lub 110 g di albumi congelati e decongelati (vedere consiglio 1)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al burro al cacao
10 Min
Salsa al caramello
35min
Panna montata
10 Min
Glassa al burro
10 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Crêpes
1 Std. 20 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Mini cheesecake alla banana
2 Std. 30 Min
Candele al cioccolato
4u. 50min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min