Crema al caffé con gelato al mascarpone

Crema al caffé con gelato al mascarpone

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Gelato al mascarpone
  • 500 g di latte scremato
  • 4 tuorli
  • 140 g zucchero
  • 20 g di latte in polvere
  • 30 g di sciroppo di glucosio
  • 250 g di mascarpone
Crema di cioccolato al caffè
  • 100 g di caffè espresso
  • 300 g di panna (35% di grassi)
  • 4 tuorli
  • 70 g zucchero
  • 40 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 30 g di Rum (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 150 g di biscotti al cioccolato
  • 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
  • 50 g cioccolato fondente (70% di cacao)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12 g
Kalorie 2640 kJ / 631 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...