Wersje kompatybilne
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 140 g di farina per torte
- 150 g di farina di forza + q.b. per infarinare
- 1 pizzico di sale
- 30 g di zucchero
- 130 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 50 g di burro a pezzi piccoli
Terminare la preparazione
- 250 g di burro, in un unico panetto
- 1 uovo sbattuto
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1524 kJ / 565 kcal
- Białko
- 4.69 g
- Węglowodany
- 27.62 g
- Tłuszcz
- 26.15 g
- Błonnik
- 1.33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche francese al burro
5 godz. 40 min
Bomboloni al forno
3h 35min
Piadina romagnola farcita
55 Min
Croissant con tonno affumicato
6 Std.
American hot dog
5h 20 min
Croissant
7h 30 min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Pane per hamburger
3h 20 min
Croissant francese
5h 20 min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.
Pasta sfoglia al cacao
1 Std. 40 Min
Croissant
7h 30 min