Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di farina di mandorle
- 200 g di strutto
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 30 - 40 mandorle, intere, per decorare
- 1 albume, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 700 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frollini classici al burro
50min
Biscotti integrali alle mandorle
35 Min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Biscotti di riso
45min
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 Std. 30 Min
Biscotti mandorle e arancia
2 godz. 20 min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 Std. 20 Min
Crostatine di riso con cuore di mela
1 Std. 20 Min
Biscotti al pistacchio
1 Std. 40 Min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 godz. 50 min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1 Std. 10 Min