Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 100 g di farina di mandorle
- 200 g di strutto
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 tuorli d'uovo
- 400 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 30 - 40 mandorle, intere, per decorare
- 1 albume, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 700 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1u. 50min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1h 10 min
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1h
Biscotti integrali alle mandorle
35 min
Biscotti di Basilea
1u. 50min
Biscotti ai semi
30 min
Biscotti della nonna
30 min
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1sa 35 dk
Biscotti mandorle e arancia
2h 20 min
Brutti ma buoni di arachidi
3h 45min
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15 min
Biscottini di vetro
45 min