Torta al cioccolato con profiteroles

Torta al cioccolato con profiteroles

4.3 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 21 godz.
10 porzioni

Składniki

Bignè
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 500 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 1 cucchiaino di zucchero a velo
Torta al cioccolato
  • 200 g di biscotti, tipo digestive
  • 60 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
  • 1000 g di panna (35% di grassi)
  • 2 bustine di preparato per budino alla vaniglia
  • 250 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 1 - 2 cucchiai di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 185.7 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 3923.5 kJ / 937.7 kcal
Tłuszcz 82.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 49.2 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...