Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 500 g di panna (35% di grassi) fredda
- 1 cucchiaino di zucchero a velo
Torta al cioccolato
- 200 g di biscotti, tipo digestive
- 60 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
- 1000 g di panna (35% di grassi)
- 2 bustine di preparato per budino alla vaniglia
- 250 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 1 - 2 cucchiai di cacao amaro in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3749 kJ / 896 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22 Std.
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Charlotte al pandoro e spumante
4h 50 min
Glassa al cioccolato
20min
Pan di Spagna
1u. 50min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7hod. 30min
Candele al cioccolato
4h 50 min
Profiterole bianco
3 Std. 15 Min
Torta Bimby®
1u. 50min
Profiteroles
2h
Torta foresta nera
3 Std.