Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 00
- 25 g di lievito di birra fresco
- 70 g di zucchero
- 20 g di latte
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 220 g di acqua fredda
- 250 g di burro in un panetto
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2010.8 kJ / 480.5 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
Bomboloni al forno
3u. 35min
Croissant con tonno affumicato
6 Std.
Girelle al cioccolato
9 Std. 40 Min
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 Std. 15 Min
Pain aux raisins
4 godz. 30 min
Croissant al cioccolato
3u. 35min
Pane per hamburger
3h 20min
Pain au chocolat
5klst
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5klst
Croissant
7 Std. 30 Min
Caramelle gommose alla frutta
3h 20min