Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 150 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 70 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Olivenöl
- 600 g Lammkeule, ohne Knochen und Fettschicht, in Stücken (5-6 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 30 g Tomatenmark
- 150 g Rotwein, trocken
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Kräuter der Provence, getrocknet
- 180 g Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 180 g Auberginen, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2622 kJ / 626 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammragout
1 Std.
Garnelencurry mit Topinambur
45min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 Std.
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Meeresfrüchte Korma
40min
Indisches Lammcurry
1 Std. 30 Min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Andalusische Fischsuppe
50min