Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)

Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)

4.7 241 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut ohne Gräten, in dicken Stücken (à ca. 120 g)
    4
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ¼ TL
  • Pflanzenöl und etwas mehr zum Braten
    50 g
  • Fenchelsamen
    1 TL
  • schwarze Senfkörner
    1 TL
  • Zwiebeln geviertelt
    170 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Pflanzenöl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...