Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lombarda (en trozos regulares de aprox. 5 cm)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 100 g de jamón serrano en dados
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco pimienta molida
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1022.5 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30min
Guarnición de lombarda
30min
Judías verdes con tomate
45min
Repollo salteado
25min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45min
Setas de cardo con jamón
25min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25min
Tartaletas rellenas de lombarda con manzana y piñones
50min
Níscalos guisados
30min
Crema de lombarda y manzana con salmón al vapor
40min