Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de langostinos crudos sin pelar
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de agua
- 130 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 75 - 80 g de zanahoria en trozos
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) (aclarados y escurridos)
- 2 cucharaditas rasas de sal
- 1 cucharada de pimentón
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de comino en grano (opcjonalnie)
- 150 g de bacalao en salazón remojado y desalado (migas)
- 120 g de hojas de espinaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 16.01 g
- Węglowodany
- 15.38 g
- Tłuszcz
- 13.87 g
- Błonnik
- 8.15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30 min
Alubias con bacalao
30 min
Guiso "mar y tierra"
50min
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 Min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Fabes con pulpo
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Potaje de sepia con garbanzos
40 Min
Fabes con almejas
30 min
Patatas mare nostrum
1h